СК „ДЕМА" откри летния сезон с турнир за ученици

СК „ДЕМА" откри летния сезон с турнир за ученици | StandartNews.com

Водещият тенис клуб „ДЕМА" откри днес летния сезон с четвъртия пореден турнир на частните училища. Както и предишните му издания, той се провежда с подкрепата и за наградите на ОББ.

Със свои представители участвуват 15 средни учебни заведения. Традиционно за турнира изпращат състезатели,: „Образователни технологии", ПЧМГ, „Дрита", ЧСОУ „Галина Уланова", „Веда", „Меридиан 22", „Ееспа", „Джани Родари",, „Ерих Кестнер", Американски колеж, „Дорис Тенеди". Включиха се и нови участници: ЧНУ „Питагор" и ЧЕГ „Проф. Иван Апостолов". За втора поредна година ще има представители от Варна – училището с изучаване на френски „Шарл Перо". Общият броя на младите спортисти е над 60. Прави впечатление, че много от тях едновременно с ученето отделят и значително време за тенис. Десет от участниците са състезатели на професионални тенис клубове. А това обещава интересни срещи и оспорвани мачове.

През първия ден завърши състезанието при най-малките момичета – до 4 клас. Победителка е Ема Фантусис („Шарл Перо"), която победи на финала Дарина Маркова („Меридиан 22") с 4-0 ,4-0. Другите мачове се играха във формат 1 сет до 6 гейма. При момичетата 5 – 7 клас до финала стигнаха Радина Терзийска от „Дрита" и Мила Георгиева от „Ерих Кестнер". И двете победиха противничките си с категорични резултат 6-0. Горе - долу така се разви надпреварата и при девойките от 9 – 12 клас. Микаела Константинова от „Меридиан 22" и Кристина Капитанова от Американския колеж утре ще спорят за титлата.
При момчетата от най-малката група до финала стигна братът на държавния ни вицешампион за мъже Алекс Лазаров – Джордж Лазаров от „Дрита". Той ще спори за титлата с Денис Йончев, също от „Дрита". Всички други финали се играят също утре. Началото на срещите е от 10 ч. на кортовете на СК „ДЕМА" в ж.к. „Младост"1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай