Понеделник,

СК "ДЕМА" и ОББ събраха частните училища на тенис турнир

От: Администратор -
СК "ДЕМА" и ОББ събраха частните училища на тенис турнир
A
A
A

Спортен комплекс „ДЕМА“ в ж.к. „Младост“ 1А е домакин този уикенд на третият турнир по тенис на частните училища, който се организира с подкрепата и за наградите на ОББ. В него вземат участие над 60 деца.

Със свои представители се включиха: „Образователни технологии“, ПЧМГ, „Дрита“, ЧСОУ „Галина Уланова“, „Веда“, „Меридиан 22“, ЧСОУ „Н.Рьорих“, „Джани Родари“, ЧЕГ „А.Златарски“, „Ерих Кестнер“, Американски колеж. За първи път видяхме и състезатели от ЧФрУ „Шарл Перо“ във Варна. Всяка година броят на участниците е по-голям. Освен това и игрите са и на по-високо равнище. Това означава, че повече деца започват да тренират активно. Много от тях виждаме и в официалните ранг-листи на БФТ.

С най-голям брой състезатели – 18 – се представя Американският колеж. Турнирът се провежда във формат от един сет. През първия ден в групата момичета до 14г. първа е Дарина Великова от ПЧМГ, която победи на финал Марта Златкова (“Дрита“). Трета Натали Костадинова ("Ерих Кестнер"). Най-малките – от първи и втори клас играха в обща група момчета и момичета. Шампионка е Александрина Габровска („Джани Родари“). Втори е Максим Тафров (ЧСОУ „Г.Уланова“). При най-големите, 11-12 клас състезателят на СК „ДЕМА“ и Американски колеж Богдан Ризов се класира на полуфинал, където загуби от Венци Иванов (“Дрита“) в два сета. А Микаела Константинова, също състезателка на СК „ДЕМА“, която в този турнир играе от „Меридиан 22“ ще срещне на финал Кристина Капитанова от Американския колеж. Утре ще се играят останалите финали. 

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички