Пиронкова падна от Наваро, Каратанчева напредва в Оукланд

Пиронкова падна от Наваро, Каратанчева напредва в Оукланд | StandartNews.com

Бризбейн/Оукланд. Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова не успя да победи Карла Суарес Наваро на турнира на твърди кортове в Бризбейн, Австралия, с награден фонд 1 млн. долара. Българката загуби от поставената под №7 Наваро с 6-3, 2-6, 1-6 за час и 50 минути. От пет срещи между двете досега Пиронкова всеки път е губеща.

В следващия кръг Карла Суарес Наваро ще играе с победителката от срещата между Миряна Лучич-Барони и Кристина Макхейл. Под №1 в турнира е поставена Мария Шарапова, която в първи кръг почива.

Междувременно Сесил Каратанчева записа втора победа в Оукланд и се нуждае от още един успех, за да намери място в основната схема на турнира с награден фонд 250 000 долара. В двубой от втори квалификационен кръг Сесил, която отново се състезава за България, победи украинката Юлия Бейгелзимер в три сета 6-2, 3-6, 7-5 след два часа игра.

В решителния трети кръг от пресявките Каратанчева ще играе с Урсула Радванска, сестра на шестата в света Агнешка Радванска. Каратанчева в момента е 178-а в света, а Радванска е на една позиция зад нея - 179-а. Двете не са играли една срещу друга досега. Ако премине успешно квалификациите, втората българска ракета ще спори с една от следните тенисистки - Каролин Возняцки, Юлия Гьоргес, Светлана Кузнецова или Франческа Скиавоне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай