Маша заряза Гришо заради коала

Маша заряза Гришо заради коала | StandartNews.com

Българинът оцеля след два мачбола в Бризбейн

Григор Димитров има сериозен съперник за сърцето на Мария Шарапова. Не става въпрос за някой гелосан мачо, а за коалата Синамон. Докато българинът се потеше на корта срещу Жереми Шарди, световната номер 2 в женския тенис посети новата си любов в резервата в Бризбейн. "Това е втората ни среща, май имаме връзка", коментира Шарапова под снимката си с животинчето в "Туитър". Рускинята се запозна с коалата точно преди година, когато също участва на турнира в Бризбейн. "Малко завиждам на г-жа коала, че изглежда по-добре на снимката от мен", написа носителката на пет титли от Големия шлем във "Фейсбук".

И докато приятелката му се забавляваше, Гришо трябваше да спасява два мачбола, за да запише първата си победа на сингъл през сезона. Нашето момче обърна французина Жереми Шарди с 3-6, 6-4, 7-6 (8) в двубой от втория кръг на мъжката надпревара. В тайбрека на решителния трети сет Димитров дръпна с 4:1. Веднага след това обаче допусна двойна грешка и позволи на съперника му да поведе с 6:4. Гришо отрази първата възможност на Шарди да затвори мача с ас, което пречупи французина и той направи две поредни грешки на свой сервис за крайното 10:8.

Успехът гарантира на българина чек за 12 990 долара и 45 точки за световната ранглиста. Следващият му съперник е словака Мартин Клижан.

Рано в четвъртък сутрин Димитров отново ще излезе на корта за мача си на двойки. Той и партньорът му Танаси Кокинакис (Авл) ще срещнат третите поставени Робърт Линдстед и Марчин Матковски.

Бях малко ръждясал, призна Димитров


Борих се здраво, въпреки че започнах трудно, малко ръждясал, обяви Григор Димитров за успеха си срещу Жереми Шарди в Бризбейн. "Радостен съм, че спечелих. Все още съм далеч от най-добрата си игра и не съм намерил ритъма си. Все пак съм щастлив, че успях да се задържа в мача и да остана позитивно настроен до самия край. Знаех, че ще трябва да заиграя малко по-добре, за да победя", коментира още Гришо. "Много съм щастлив, че преминах без контузии през миналата година и завърших много добър сезон. За да вляза в Топ 5, трябва да печеля турнири от Големия шлем", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай