Гришо: Далеч съм най-добрата си игра, но се борих здраво

Гришо: Далеч съм най-добрата си игра, но се борих здраво | StandartNews.com

Бризбейн. Най-добрата ни ракета при мъжете Григор Димитров призна, че е доволен от успеха си на сингъл в Бризбейн, но добави, че не е очаквал толкова оспорван мач срещу французина Жереми Шарди (3-6, 6-4, 7-6 (8). Българинът призна, че не се намира в оптимална игрова форма.

"Борих се наистина много здраво, но мисля, че все още съм далеч от най-добрата си игра и не съм намерил ритъма си. Все пак съм щастлив, че успях да се задържа в мача и да остана позитивно настроен до самия край. Знаех, че ще трябва да заиграя малко по-добре, за да победя", каза Григор.

Докато голяма част от света на тениса нетърпеливо очаква първият трофей от Големия шлем за Димитров, самият той е по-предпазлив в очакванията си. "По някакъв начин не искам да бъда лаком за подобни успехи в момента. Просто съм щастлив, че успях да остана здрав и да направя наистина добър сезон, изпълнен с много добри победи", добави Григор, цитиран от tenniskafe.com.

Димитров каза още, че целта му през новата година е попадане в Топ 5 на света. "За да направиш това, трябва да спечелиш титли от Големия шлем и останалите силни турнири. Няма друг начин или някакъв пряк път. Трябва да играеш най-добрия си тенис, да даваш всичко от себе си и всичко може да се случи", завърши Димитров,

На четвъртфиналите в Бризбейн българинът ще срещне Мартин Клижан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай