Четвъртък,

Започва борбата за НАТФИЗ

От: Failed to load user -
2107
Започва борбата за НАТФИЗ
A
A
A

Днес започват изпитите в Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов". Те ще се провеждат по график, всеки ден, до 10 септември. Успешно преминалите ги, ще сформират випуск 67-ми, на учебната 2015/2016 академична година, съобщават от пресцентъра на учебното заведение.

Новоприетите първокурсници ще бъдат 194 - български и чуждестранни студенти, в 14 бакалавърски и 10 магистърски програми на двата факултета „Сценични изкуства" и „Екранни изкуства".

Над 600 са подалите документи за участие в изпитната надпревара, което означава, че четирима ще се състезават за всяка свободна позиция. Най-оспорвано ще бъде сред актьорските специалности, където 340 момичета и момчета ще се съревновават само за 60 места.

Ръководители на І курс в специалности Актьорство за драматичен театър ще бъдат проф. Иван Добчев и проф. д-р Атанас Атанасов, проф. Иван Добчев ще поеме и първокурсниците в Режисура за драматичен театър. Доц. Майя Енчева ще води клас Актьорство за куклен театър, доц. д-р Мира Каланова – Сценичен и екранен дизайн, а проф. д-р Петя Цветкова ще ръководи Театър на движението – Танцов театър.

Проф. д-р Дочо Боджаков, проф. д-р Теодор Янев, проф. д-р Атанас Кънчев, проф. д-р Светослав Овчаров и проф. д-р Станислав Семерджиев ще водят основните дисциплини във факултет „Екранни изкуства".

Новоприети в специалности Драматургия, Филмова и телевизионна режисура, Филмово и телевизионно операторство и Филмов и телевизионен монтаж на Академията, ще започнат учебната 2015/2016 година с интензивен уъркшоп в Юндола.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Натфиз Изпити

Още от категорията