Ученици и родители съветват Клисарова на форум на "Стандарт"

Предлагат обществени съвети към школата

Ученици и родители съветват Клисарова на форум на "Стандарт" | StandartNews.com

Благоевград. Ученици, родители и учители ще съветват просветния министър Анелия Клисарова по най-знаковите теми на образованието. Това ще стане на дискусия в Сандански днес, организирана от в. "Стандарт", в. "Струма" и МОН. На срещата се очакват и представители на комисията по образованието в парламента.

Участниците във форума вече са изпратили десетки въпроси, свързани с проблемите на училището. Сред тях са лансираната от министъра идея за един унифициран учебник по всеки предмет, връзката родители - училище, въпросът в кой клас трябва да се завършва основното образование и каква ще е съдбата на професионалните гимназии. Родители и учители ще дебатират проблема за подобряването на дисциплината. Очаква се да бъде повдигнат въпросът трябва ли да има обществени съвети към училищата, които да оценяват директорите и преподавателите.

Много учители и родители са задали въпроси и по болната тема за това имат ли пари общините за назначаване на училищни лекари, както и за това как да се води подготовката на децата по физическо възпитание. По част от тези теми електронно допитване организира и просветното министерство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай