Танев: Който удря учител, е идиот

Танев: Който удря учител, е идиот | StandartNews.com

"Болшинството не трябва да страда заради отделни, бих го казал директно и без никакъв срам, идиоти. Защото, който удря учител, е идиот". Така просветният министър Тодор Танев коментира гневно инцидента с битата учителка Янка Цанева от 6-о СОУ "Братя Миладинови" в Сливен. Той илюстрира възмутителното нападение над преподавателката със сталинската фраза: "Наше дело правое, мы победим!".

"Този случай ще бъде абсолютно санкциониран", закани се Танев. Той бе категоричен, че в случая трябва да се наложи наказание "за памет на други, които имат такива помисли".

"Нали знаете, че аз отдавна говоря за инкриминиране, защото образованието е стратегическа сфера, това е най-стратегическата сфера, тя е повече от отбраната стратегическа, защото НАТО няма да отгледа нашите деца", отсече просветният министър. На реплика, че посегателството над учители е инкриминирано като нападение над длъжностно лице заедно с това на лекарите през 2013 г., Танев отговори: "Искам инкриминиране. Винаги получавам консервативен първи отговор - ама то и без това го пише в закона. Защо има мъртви души? Защото не е описано специално в Наказателния кодекс, че става въпрос за училищата". Той уточни, че с юристи и политици, които искат да се запази статуквото, не разговаря. "Говоря с тези, които искат да помогнат на някакъв вид промяна и то много съществена", заяви образователният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай