Вторник,

Танев: Който удря учител, е идиот

От: Администратор -
1377
Танев: Който удря учител, е идиот
A
A
A

"Болшинството не трябва да страда заради отделни, бих го казал директно и без никакъв срам, идиоти. Защото, който удря учител, е идиот". Така просветният министър Тодор Танев коментира гневно инцидента с битата учителка Янка Цанева от 6-о СОУ "Братя Миладинови" в Сливен. Той илюстрира възмутителното нападение над преподавателката със сталинската фраза: "Наше дело правое, мы победим!".

"Този случай ще бъде абсолютно санкциониран", закани се Танев. Той бе категоричен, че в случая трябва да се наложи наказание "за памет на други, които имат такива помисли".

"Нали знаете, че аз отдавна говоря за инкриминиране, защото образованието е стратегическа сфера, това е най-стратегическата сфера, тя е повече от отбраната стратегическа, защото НАТО няма да отгледа нашите деца", отсече просветният министър. На реплика, че посегателството над учители е инкриминирано като нападение над длъжностно лице заедно с това на лекарите през 2013 г., Танев отговори: "Искам инкриминиране. Винаги получавам консервативен първи отговор - ама то и без това го пише в закона. Защо има мъртви души? Защото не е описано специално в Наказателния кодекс, че става въпрос за училищата". Той уточни, че с юристи и политици, които искат да се запази статуквото, не разговаря. "Говоря с тези, които искат да помогнат на някакъв вид промяна и то много съществена", заяви образователният министър.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички