Ромка нокаутира учителка в клас

Ромка нокаутира учителка в клас  | StandartNews.com

59-годишна учителка от Сливен е ударена жестоко от майка на 6-годишно дете. "Колежката Янка Цанева е със силно насинено лице, а очилата й са счупени от ударите. Побоят е станал пред деца и родители в класната стая", заяви пред "Стандарт" директорът на 6- то СОУ "Братя Миладинови" в Сливен Митко Митев.

Веднага след двата нанесени удара 27- годишната побойничка Г.П., което е от ромски произход, бяга от училището "Камерите са я заснели. Веднага извикахме полиция и доколкото знам тя е открита и ще бъде съдена", каза директорът.

"В дългогодишната си история като учител не съм имала подобен случаи. Майката се нахвърли срещу мен без да каже нищо", заяви пред "Стандарт" учителката Янка Цанева. Побоят над нея е нанесен около 13 часа във вторник. Предният ден Цанева направила забележка на сина на Г.П. да не опипва момичетата.

"Затова сме в училище, да възпитаваме, това ни е работата", каза учителката. От полицията в Сливен съобщиха, че майката- побойник е арестувана за 24 часа. Срещу нея е образувано бързо досъдебно производство по член 131, ал 2 от НК за нападение на длъжностно лице по време на изпълнение на служебните му задължения.

"Стандарт" научи, че Янка Цанева се ползва с отлична репутация. "Тя не заслужава подобен начин да излезе в пенсия", коментираха нейни колежки. 6- то училище в Сливен се намира в квартал "Даме Груев" и в него учат деца предимно от ромския квартал "Надежда". Именно от там е и майката-побойница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай