Танев: Догодина матурите ще се провеждат по различен начин

Танев: Догодина матурите ще се провеждат по различен начин | StandartNews.com

Другата година ще бъде променен начинът, по който ще се провеждат матурите, каза министърът на образованието Тодор Танев, при гостуването си в сутрешния блок на Нова ТВ. Министърът каза също така, че след приключилата вътрешна проверка е станало ясно, че няма изтичане на информация от самото министерство.

"Ние сме в пряка и близка връзка със синдиката на учителите. Разчитам на 25-годишния опит на Янка Такева, за да работим заедно. Образованието и здравеопазването са в най-близка връзка с хората. Има систематични опити да се дискредитират министрите на здравето и образованието, заради връзката им с хората." каза Танев.

Тодор Танев каза още, че родителите трябва да имат по-голяма ангажираност с учебния процес и случващото се в училищата. Предложението му е да се засили присъствието на родителските настоятелства.

Министър Танев коментира ситуацията в Стопанската академия в Свищов с думите, че е изпратил писмо до Общото събрание на учебното заведение, сред въпросите му най-належащ е бил дали записват студенти. Танев разказа, че планира скоро да посети академията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай