РИО-Кърджали: Ръст на слабите оценки при седмокласниците

РИО-Кърджали: Ръст на слабите оценки при седмокласниците | StandartNews.com

Кърджали. Няма пълни шестици на външното оценяване в седми клас по български език и литература (БЕЛ). Има отлични оценки от 5,50 до 5,90. Вероятната причина са завишените критерии, съобщи началникът на РИО Кърджали Сашка Тръпкова. В сравнение с предходната година броят на слабите оценки е по-висок с 4%.

По-добри резултати са показали кандидат-гимназистите в Кърджалийско по математика. Има само една пълна шестица, увеличен е двойно броят на отличните оценки. Наблюдава се ръст с близо 5% на слабите оценки спрямо миналата. Общо 1339 седмокласници са се явили на първи модул, 840 от тях са работили и по втория.

„Като цяло учениците се справиха добре и това е резултат от труда на учениците, на учителите и родителите. Предстои подробен задълбочен анализ на резултатите от националното външно оценяване, който ще даде цялостна картина на образованието в региона, тенденциите и възможностите за конкретни стъпки за постигане на по-високо качество в учебно –възпитателния процес", заяви още Сашка Тръпкова, шеф на РИО Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай