Посланик Рубин откри нова ученическа столова

Посланик Рубин откри нова ученическа столова   | StandartNews.com

През последните пет години правителството на САЩ е инвестирало повече от 3,7 милиона долара, изпълнявани по Програмата за хуманитарна помощ в България

Посланикът на САЩ в България Ерик Рубин и кметът на Етрополе Димитър Димитров откриха новопостроената кухня и столова за Основно училище „Христо Ботев" в село Лопян, община Етрополе.

Изграждането на новите помещения в село Лопян е резултат от сътрудничеството между Отдела за военно сътрудничество в Посолството на САЩ, община Етрополе и персонала на училище „Христо Ботев". Правителството на САЩ инвестира 177 000 долара в тези помещения, които могат да обслужват до 161 ученици, учители и помощен персонал.

През последните пет години правителството на САЩ е инвестирало повече от 3,7 милиона долара в подобни проекти, изпълнявани по Програмата за хуманитарна помощ в България.

Тези проекти обединяват български и американски военнослужещи, които полагат доброволен труд. В процеса на изпълнението на тези проекти правителството на САЩ си партнира и с неправителствени организации и местни български компании съобразно стратегията за социално и икономическо развитие на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай