Деца, родители и учители правят жива верига

Деца, родители и учители правят жива верига | StandartNews.com

София. Жива верига в центъра на столицата ще направят бивши и бъдещи първокласници, родители и учители "в знак на общата им решимост да направят всичко по силите си за сбъдване на детските мечти за по-добро училище."

Събитието ще бъде придружено от представяне на Наръчника за родители на първокласници „Добре дошли в училище, родители". Зад това провокативно заглавие се крие обобщеният опит на авторите от преживяното в сложните взаимоотношения на семейството и училището. Малката книжка се опитва да отвори врата между най-важните сфери в живота на малкия ученик – семейството и училището, и търси отговор на въпроси като "Защо искаме децата ни да ходят на училище? Има ли място за родителите там? Какво можем да направим, за да сбъднем мечтите на децата за по-добро училище?"

Наръчникът за родители на първокласници е създаден от екипа на Асоциация Родители и е издаден с подкрепата на Vivacom fund. Представянето ще бъде на 12 септември от 11 ч. във Виваком Арт хол (Телефонната палата). "Ще потърсим пресечните точки на визията на всяка от групите с представите на другите участници и ще изследваме пукнатините в общата сграда на мечтаното училище. Ще потърсим къде се къса нишката на диалога и ще си подадем ръце в името на децата", казват организаторите и приканват заинтересованите да зададат своите въпроси към "тези, които наистина правят образованието – учителите, учениците и родителите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай