Британско школо търси футболни таланти у нас

Британско школо търси футболни таланти у нас | StandartNews.com

Момчетата първо трябва да решат тест по математика и английски

Всяка година в медиите излиза едно заглавие -"Търсят нов Бербо", свързано с кампанията на едно британско училище да издири добрите ни футболни таланти и да им предложи безплатно обучение. Тази година за първи път форматът по издирването е разширен.

Спортните мениджъри Емил Данчев, Петър Миладинов, Валентин Михов, съвместно с управителя на Консултантска къща "Дарби" - Бистра Илиеваq и собственика на английското училище Brooke House College - Джайлс Уилямс, обявиха създаването на нов проект, който ще бъде насочен към дейности, касаещи спорта, образованието и развитието на млади футболни таланти. Така новосъздаденият екип застава зад вече станалия традиционен конкурс за футболна стипендия в размер на 100% , чийто спонсор е Джайлс Уилямс.

Идеята на екипа на "Спорт дивелъпмънт ейджънси" е да поканят всички млади таланти, които биха искали да представят себе си пред спортните мениджъри. По този начин тяхното развитие ще се наблюдава от професионалисти и ще им даде възможност за по-голяма реализация.

За конкурса участниците трябва да играят в национални младежки футболни отбори или да са били част от такива, да имат готовност за сериозна работа на футболното игрище, да очакват реализация на най-високо футболно ниво, но също така и да имат добро отношение към учебния процес.

Конкурсът протича на два етапа: първо, желаещите да вземат участие в конкурса трябва да покажат своите академични познания по английски език и математика. Това става, като младите футболни надежди решат тестовете на училището. След това идва ред на доказването на футболните умения. На финала те трябва да минат и през интервю с директора на училището.
Всичко това е един уникален шанс за всеки талант, избран да продължи подготовката и развитието си във футболната школа на Англия напълно безплатно, а на други ще се даде възможност да учат с до 50% стипендия.

От девет години към училището Brooke House College има изградена и функционира Футболна академия, в която тренират ученици от различни националности. Досега със 100% футболна стипендия са заминали осем български момчета, като паралелно с участието си във футболната академия се обучават по английската образователна система. Някои от тях вече са завършили своето средно образование и са студенти, а други са поели по пътя на професионалния футбол.
До този момент записани за конкурса са 36 момчета от България, Румъния и Македония.

Записванията продължават! Всеки, който изяви желание да участва в конкурса, трябва да попълни документи до 31 май 2016 г.
Популярни футболисти, завършили академията на Brooke House College, са нападателят Николай Тодоров, който подписа професионален договор с "Нотингам Форест", а от тази година премина към шотландския отбор от професионалната висша футболна лига "Хартс", Петър Витанов от ЦСКА, Богослав Тодоров от "Славия" и други.

Плановете на учредителите за следващите години са да бъдат привличани още спортни академии от различни страни, в които да бъдат изпращани млади спортисти да развиват своите умения не само във футбола, но и такива от други спортове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай