Зетят на Бърни като мутра, възмути Лондон (СНИМКИ)

Зетят на Бърни като мутра, възмути Лондон (СНИМКИ) | StandartNews.com

Ескортът от луксозни коли на Джеймс Стънт възмути лондонското общество. Зетят на Бърни Екълстън - босът на Формула 1, отиде на пазар за картини с уникално Ламборгини и лимузини за общо 1 милион английски лири. 33-годишният баровец е женен за Петра, една от дъщерите на автомобилния гуру. Двамата имат дъщеричка на 3 години - Лавиниа.

Тайфата на Джеймс паркира пред "Sotheby's" на улица "Бонд". В магазина освен младият мъж влязоха и няколко горили. После мутрите изнесоха картини, закупени от милиардера. Покупките бяха качени в два Ролс Ройса и два джипа Рейндж Роувър. Същата колона автомобили се изсипа и на сватбата на Ники Хилтън преди няколко дни.

На впечатляващата колекция на зетя завиждат мнозина. Последно той се опита да грабне автопортрет на бароковия художник Антонис Ван Дайк за дома си в Ел Ей. Но сделката пропадна, тъй като доста арт сдружения се възпротивиха на идеята картината да напусне Острова.

Бърни не е почитател на мутренския стил на зет си. Босът на Ф1 призна: "Когато го видях преди няколко седмици, му казах директно: "Ей, ко..ле. Какво ми шофираш тази страшна кола? Отговори ми, че нямало друга като нея в света. Хубава е, но аз настоях: "Къде ще ходиш с нея из Лондон? И защо е този ескорт с охранители. Никой няма да те убие", продължи с разказа си 83-годишният богаташ, "Ако път тръгнат случайно да те убиват, което няма да стане, онези горили в задната кола няма да ти помогнат. Май го е прихванал от Америка. Там ако нямаш охрана, просто не си популярен".

Освен картини и скъпи коли Джеймс е прочут и като притежател на една от най-хубавите колекции вина в света. Син на един от едрите издатели в Англия, самият младеж увеличава наследството си благодарение на хазарт, изкуство, минно дело и корабни превози през океана. Богатството му се оценява на 5,5 милиарда лири. Магнатът на златото притежава 200 скъпи коли в Англия и в САЩ. Сред тях са два уникални Ролс Ройса, три модела на Ламборгини и два специални джипа на Рейндж Роувър. Любимата му кола е Ролс Ройс, който е непробиваем и от куршуми, и дори от бомби. Обича да купува картини на Дали и на Пикасо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай