Защо Том Ханкс не бърза да се ваксинира

Актьорът и съпругата му бяха първите знаменитости, които оповестиха публично, че са болни

Защо Том Ханкс не бърза да се ваксинира | StandartNews.com

Том Ханкс и Рита Уилсън ще изчакат с ваксинирането срещу Ковид-19. Съпрузите смятат, че има хора с по-належаща нужда от нея, предаде списание "People". 

Ханкс и Уилсън бяха първите знаменитости, които оповестиха публично, че са се заразили с коронавируса по време на пребиваването си в Австралия. Девет месеца по-късно актьорът и носител на "Оскар" обсъди с водещата на шоуто "Today" Савана Гътри плана на двойката да се ваксинира.

"Ще си поставим ваксина едва след като я получат хората, които наистина имат нужда от нея", заяви 64-годишният Ханкс. Припомняйки собствената си битка с коронавируса, актьорът казва: "Бяха трудни десет дни".

Звездата от "Шифърът на Леонардо" допълва, че с 64-годишната му съпругата му продължават да спазват мерките за безопасност, както и да носят маски, пише БТА. "Носенето им е важно не само, за да не се зарази човек, но и да не предаде вируса на някого, в случай че е сред безсимптомните му преносители", казва Ханкс.

Запитан дали би се ваксинирал публично по примера на избрания за президент на САЩ Джо Байдън и националният експерт по инфекциозни заболявания д-р Антъни Фаучи, Ханкс отговаря без колебание: "Да, със сигурност".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай