Запорираха незаконно имущество на Юзеир Юзеиров

То е на стойност от 661 250 лв.

Запорираха незаконно имущество на Юзеир Юзеиров | StandartNews.com

София. Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) запорира имущество на Росен Йорданов, популярен с името Юзеир Юзеиров. То е на стойност на стойност 661 250 лв, съобщиха още от комисията. Юзеиров е познат на широката общественост с опита си да регистрира мюсюлманска партия „Отоман".

В началото на 2013 г. е започнала проверката срещу Юзеиров. Комисията е получила уведомление, че той е осъден за недекларирани доходи и неплатени данъци за 2008 г. Те възлизат на близо 90 хил. лв. Разминаване между доходите на Йорданов и придобитото от него имущество за последните 10 години е над 1 млн. лв, са установили проверяващите инспектори.

Окръжният съд в Търговище е допуснал обезпечение на 5 моторни превозни средства, дружествени дялове в две фирми и над 200 имота на Йорданов на територията на областите Търговище и Велико Търново. Това е станало по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. По-голяма част от имотите са земеделски земи на обща площ над 1000 дка. Част от тях са придобити на името на юридическо лице, на което Йорданов е едноличен собственик. Проверяващите са установили и много преводи в евро в банкови сметки, без да има декларирани доходи.

Комисията отправя върви иск по реда на новия Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Според неговите разпоредби, в тримесечен срок КОНПИ трябва да внесе в съда и иск за отнемане на имуществото на Росен Йорданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай