За 77-и ден в София се проведоха протести

За 77-и ден в София се проведоха протести | StandartNews.com

София. На 77-я ден от началото на протестите срещу правителството хората отново се събраха пред Министерския съвет и преминаха в кратко шествие до Народното събрание. Участниците по данни на МВР в 20 часа са били около 200 души. Очаква се обаче силата на протеста да се възобнови на 4 септември, когато приключва ваканцията на депутатите.

Протестиращи припомниха, че на 5 септември изтичат стоте дни на кабинета на Пламен Орешарски.

Междувременно в интернет набра популярност нов инструмент, чиято цел е да популяризира протестите в България и по света. Страницата на #ДАНСWithMe в платформата Thunderclap e на английски, а самият сайт e създаден за популяризиране на каузи. В зададената дата – в случая 4 септември, на страниците в Twitter, Facebook или tumblr на всички участници в каузата излиза едно и също съобщение. Това позволява на каузата да достигне до много повече хора.

По-рано през деня контрапротестиращи отново се събраха за кратко пред президентството, организация имаше и пред НДК. Част от тях, обединени под наименованието „Сдружение за нов обществен договор" се срещнаха с премиера Пламен Орешарски, за да му връчат нова порция от подписката в негова подкрепа. Според данните, в нея са се включили над 700 хил. души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай