Всички се питат кой е този мъж, който броди по "Витошка" (ФОТО)

Оказа се мегазвезда

Всички се питат кой е този мъж, който броди по "Витошка" (ФОТО) | StandartNews.com

Кой е този мъж с кафява шапка, който броди по "Витошка"? Въпросът обиколи социалните мрежи, след като снимките се появиха в онлайн пространството.

Оказа се, че това е Джон Малкович - световноизвестният актьор, продуцент и режисьор, който е у нас, за да изнесе три мегаспектакъла на сцената на Народния театър.

Малкович се разходи по пешеходната част на столичния бул. „Витоша“. Звездата е у нас заради предстоящото си участие в постановката "В самотата на памуковите полета".

Джон Малкович е роден на 9 декември 1953 г. в Кристофър, Илинойс. През 1976 г. става един от основателите на чикагския театър „Степенулф“. Впоследствие се мести в Ню Йорк и през 1983-та се появява в пиесата „True West“.

ВИЖ ОЩЕ: Изпращаме Малкович с мартеница, каза кога ще се върне

Той играе на Бродуей с Дъстин Хофман в „Смъртта на търговския пътник” („Death of a Salesman“) - (1984). За тази роля получава награда "Еми", когато пиесата става телевизионен филм.

Дебютира в киното с филма „Място в сърцето“ (1984), за който е номиниран за "Оскар" за най-добра мъжка второстепенна роля. Влиза в битката за най-ценните статуетки в киното отново през 1994 г. за ролята си във филма „Под прицел“ (1993).

Малкович е номиниран и за редица други награди, сред които „Сателит“, „БАФТА“, „Сатурн“ и „Златен глобус“. Известни филми с негово участие са „Място в сърцето“, „Империята на Слънцето“, „Опасни връзки“, „Под прицел“, „Желязната маска“, „Развратникът“, „Ерагон“, „Бесни страшни пенсии“ и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай