Изпращаме Малкович с мартеница, каза кога ще се върне

Легендарният актьор Джон Малкович е в България за три представления

Изпращаме Малкович с мартеница, каза кога ще се върне | StandartNews.com

Легендарният актьор Джон Малкович, който в момента е в България за три представления на пиесата „В самотата на памуковите полета“ в Народния театър на 16, 17 и 18 февруари, най-вероятно ще бъде у нас и през лятото. Но с представление на Виенската филхармония. Идеята е то да бъде представено в рамките на Варненско лято 2023. Това обяви самият той в интервю за новия български онлайн платформа за култура Artportal.news.

Интервюто е ексклузивно и единственото, взето на българска земя от родна медия. Самият Малкович обаче направи уточнението, че все още не е сигурно дали наистина България ще влезе като точка от турнето представлението, защото знае, че през лятото ще има турне с Виенската опера и филхармония, но не и кои са конкретните дестинации.

По информация на Artportal.news постановката, с която Малкович се очаква да се завърне през лятото у нас, е „Дяволска комедия – Самопризнанията на един убиец“. В едно от ревютата си за постановката, „Ню Йорк Таймс“ посочва, че в нея Малкович влиза в традиционния си образ на психопат. Преговорите за гостуването на „Дяволска комедия“ вече са в напреднал етап и предстои подписването на договор.

В София Джон Малкович пристигна на 13 февруари с полет от Атина и даде ексклузивно и много лично интервю за Artportal.news. В приятелски разговор, продължил над 1 час, Малкович говори честно и открито за театъра, киното, заобикалящия ни свят и всичко, което го е развълнувало в последните няколко години. Пред Ивайла Велева (мениджър съдържание на стрийминг платформата 7arts.bg) холивудската легенда разказва за пръв път и за приятелството си с Ясен Пеянков – един от най-успелите български актьори в САЩ, който е част и от трупата на Steppenwolf.

Малкович говори и за срещата си с друг известен на запад български артист – Самуел Финци, с когото наскоро си партнираха в постановката „Сенека“. Самият Финци предстои да гостува съвсем скоро отново на сцената на Народен театър „Иван Вазов“ с култовата постановка „Един кон влязъл в бар“ - копродукция на Дойчес театър (Берлин), Залцбургски фестивал и Бургтеатър (Виена).

„Много съм щастлив отново да съм в България. Харесвам изключително много София“, посочи още Малкович. Актьорът разказа и за предстоящото откриване на изложба с негови фотоси на световноизвестния фотограф Сандро Милър, която също гостува в София от 17 февруари в Квадрат 500.

От българската столица Малкович ще отпътува, носейки със себе си специално изработена за него традиционна мартеница. Тя представлява етнографски венец от вълна, изработен на ръка върху който са инкрустирани различни символи от българския бит и култура – хлопка, пендар, житни зърна, гайдар. Велева разказа на холивудската звезда историята на българската традиция да се носят преплетени червени и бели конци за здраве и късмет, поднасяйки му подаръка от екипа на Arportal.news.

Медийната платформа за култура Artportal.news е естествено продължение на 7ARTS.BG - първата българска стрийминг платформа. Тя обединява сценичните и филмови изкуства на едно място, правейки ги достъпни за гледане през телефон, компютър или таблет, от всяка точка на България по всяко време. Сега Artportal.news си поставя задачата да се превърне в българският чекпойнт за култура, където среща си дават обективната журналистика, качествената информация и актуалните арт събития у нас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай