Връщаме в Полша пиян, приземил самолет

Връщаме в Полша пиян, приземил самолет  | StandartNews.com

Пияният поляк Войчех Маевски, който през ноември принуди пилотите на "Еърбъс А 230", пътуващ за Египет, да се приземят на летището в Сарафово, край Бургас, се прибира в родината си. Той се бе пошегувал със стюардесата, че на борда има бомба. Шегата му обаче излезе солена и след кацането на самолета чужденецът бе арестуван от Гранична полиция.

Маевски бе привлечен като обвиняем и му бе наложена забрана да напуска страната. От Върховната касационна прокуратура изпратиха молба до съдебните власти в Полша за трансфер на наказателното производство срещу полския гражданин. Мотивите на обвинението са, че мъжът е на 67 години и се нуждае от медицински грижи, които най-адекватно могат да му бъдат оказани от лекуващия лекар в родината му.

По случая досега са разпитани 12 свидетели, които са полски граждани и живеят постоянно в Полша. Личното явяване на Маевски пред съда и събирането на доказателства с негово участие, включително възможни очни ставки със свидетелите, ще допринесе до по-бързо и успешно приключване на делото, ако се разглежда от компетентните власти на Полша.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай