"Великден за всеки" събра 260 000 лв.

"Великден за всеки" събра 260 000 лв. | StandartNews.com

Близо 260 000 лева са събрани до момента за кампанията "Великден за всеки" – „Дари празник на баба и дядо". Това съобщи омбудсманът Мая Манолова.  Тя посети Плевен,  където представи дарение - уникална за страната апаратура за рехабилитация и физиотерапия на Дома за медико-социални грижи за деца. 

Манолова припомни, че до края на кампанията й остават 3-4 дни и призова за пореден път хората с добри сърца да се включат с парични средства по банкова сметка в СИБАНК:
IBAN: BG03BUIB98885029906100
Банков код: BUIBBGSF
или със SMS на кратък номер 1255.

Инициативата на омбудсмана е свързана с набиране на средства за пенсионерите, които взимат малко над 300 лева месечно и няма да получат великденски добавки от държавата. Събраните от кампанията средства ще бъдат обърнати във ваучери, а притежателите им, определени по списъци от НОИ ще могат да пазаруват в 5 000 магазина в страна. 

Манолова посети и плевенчанката Снежана Кежева, която вдъхнови  „Великден за всеки". „На мен или на много други хора не им е проблем да дарят на пенсионер, който не получава подкрепа от правителството за Великден или за Коледа, защото винаги ще има един праг, но това не пречи на други хора да окажат подкрепа", каза Манолова. И добави, че в кампанията са преведени различни суми пари - включително по 2, и 5 и 10 лв. Дори пенсионери за правили дарения за други възрастни в нужда. 

Бизнесът също е  социално чувствителен и е оказал помощ на кампанията, стана ясно от думите на Манолова. "В момента подготвяме сложна организация по събиране на храни за празника. По предварителни сметки ще бъдат събрани няколко тона храна – колбаси, пиво, козунаци, съобразени с празника, които ще отидат при пенсионерите", обяви омбудсманът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай