Външният министър Митов игра тенис с посланици и приятели

Външният министър Митов игра тенис с посланици и приятели | StandartNews.com

Външният министър Даниел Митов и партньорът му Георги Харизанов откриха с демонстративен мач срещу посланиците на Италия и Дания Марко Контичели и на Дания Кристиян Кьонингсфелд традиционният тенис турнир „Дипломати и приятели". Минстърът и партньорът му спечелиха за около час битката в с 9:6.

Турнирът на кортовете на Националния тенис център събра общо 29 чужденци и българи, които които се състезаваха за наградите на центъра. "Спортът е важен елемент от живота, тъй като е трудно човек да се фокусира само върху работа, трябват моменти на разтоварване. Тенисът за мен е начин за излизане от рутината на ежедневието. За съжаление, трудно успявам да намеря време за игра, но този турнир беше в точния момент.", каза министър Митов.

„Спортът обеднява хората. Създадохме този турнир преди 4 години, когато пристигнах в България, и съм много доволен от резултатите. Перфектна организация на Националния тенис център. С министър Митов направихме хубав мач, той е добър тенисист.", коментира Н. Пр. Контичели. В състезанието участваха също посланикът на Холандия, дипломати, служители на Световната банка, министерство на външните работи и приятели на тениса, част от които са представители на Обществения съвет към БФТ.

На финала на двойки мъже до 50 години представителят на Министерството на външните работи Светослав Станков се наложи над Душан Цветкович със 6:2, а в двойките над 50 години Петър Велев победи посланик Контичели с 6:2. При двойките мъже Петър Михнев и Георги Гинчев надделяха с 6:3 над Радуш Вукичевич и Тим Бюсерет. При дамите на финала отидоха германката Моника Хелинг и холандката Неле Демюленоре, като Хелинг се наложи с 6:2.

Победителите получиха купи, а най-добре представилият се посланик Марко Контичели бе награден с ракета „Хед".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай