Уволниха Кулезич от TV7

Накърнила достойнството на протестиращите

Уволниха Кулезич от TV7 | StandartNews.com

София. Люба Кулезич излетя от TV7. Ръководството взе решение да не продължава договорните отношения с водещата, съобщиха от телевизията на Николай Бареков.

"Г-жа Кулезич отказа да спазва елементарните журналистически стандарти за правене на публицистика – показването на различните гледни точки. Г-жа Кулезич не спази принципите на балансираността в ситуация, в която обществото е в състояние на масов протест и крайно настроено към политическия модел", се казва в позиция на TV7.

"В последното издание на "Насреща Люба Кулезич" беше накърнено достойнството и правото на гледна точка на протестиращите български граждани и беше отразен само един политически тип позиция", добавят от ръководството на телевизията.

ТВ шефовете се разграничават "от това поведение и заявяват отново своята позиция на пълна подкрепа на гражданското общество и показването на гледните точки на протестиращите". "Благодарим на Люба Кулезич за съвместната работа, в която имаше и много положителни моменти", заяви изпълнителният директор на TV7 Николай Бареков.

В последното неделно предаване на Люба Кулезич участваха вицепремиерът в оставка Цветан Цветанов, журналистът Георги Коритаров и бившият син активист Йордан Соколов.

По време на разговора, Коритаров сравни бунтовете с летяща чиния и вадене на зъб. "Протестите приличат на движение на летяща чиния. Това е в зоната на научната фантастика, защото реализацията на очакванията на протестиращите ще бъде същата като вероятността да се види кацането на летяща чиния", каза той. "Ваденето” на правителството прилича на ваденето на зъб. Когато отидете при стоматолог с много тежък проблем, трябва да ви се отстрани зъб и знаете как хирургът започва да се върти около вас, за да извади зъба. Така и правителството беше махнато – като се опитаха да го "разклатят" от всички посоки", коментира още журналистът.

Според Соколов, хората не виждат, че "руските специални служби стоят зад протестите, трансформирани от икономически към промяна на политическия модел".

Цветанов пък видя в първите редици на протестите лица от криминални структури – хора от фирми на Марчело Джотолов и Алексей Петров.

Говори се, че Кулезич и целият й екип ще се преместят в Нова телевизия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай