Цветана Манева празнува юбилей

Цветана Манева празнува юбилей | StandartNews.com

София. Голямата българска актриса Цветана Манева навършва 70 години днес. Тя ще отпразнува своя юбилей с мюзикъла „Автостоп".

"За онези, които не са били родени, този филм е истинско откровение, за по-зрелите - сладка носталгия по „най-хубавите години от нашия живот", обясняват критиците за мюзикъла.

Най-голямата опора на Манева е съпругът, сподели актрисата в студиото на ТВ 7. "Ако не беше той и неговото отношение към мен, нямаше да доживея толкова години", каза тя. И подчерта, че формулата на дългата и силна любов е взаимно осъзнаване стойността на другия.

"Има някакво въодушевяващо доверие в това, което представляваме. Това, че винаги сме искали да сме достойни за другия. Между нас е въпрос на зачитане свободата на другия", продължи Манева за любовта на своя живот.

Цветана Манева обясни, че обича да е сред своите студенти, но много често те се притесняват от присъствието й. "Нямам затруднения да ги разбирам и да общувам с тях. По-скоро те имат проблем,защото винаги се извиняват с чувството си за респект, но това е част от защитната им реакция", добави актрисата.

"Времената раждат и герои, и личности, и предатели, проблемът не е във времето, а в ценностната система. Дали се котира, че си личност - не, разбира се. Живеем в прекалено материален свят, прекалено много са изкушенията.
Личност се изгражда трудно. Изисква невероятна последователност, посвещение, хората, с които общуваш, живееш, да гледат на теб като на стойност. Както например, Явор гледа на мен или аз на него". Това отговори Манева на въпрос дали нейните студенти са стойностни личности.

Голямата българска актриса е родена в семейството на известния пловдивски драматичен артист Георги Манев. През 1966 г. завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ в класа на професор Моис Бениеш. Първо играе в Пловдивския драматичен театър до 1979 година, а след това става част от трупата на театър „Сълза и смях".

Манева е играла в над 50 филма, сред които "Трудна любов", "Пътят към София", "Войната на таралежите", "Дами канят", "Мера според мера", "Опасен чар" и други. По-младите киномани я познават с ролите й в сериалите "Фамилията" и "Под прикритие". През 2004 г. актрисата получава орден „Стара планина" за нейните й заслуги в областта на българския театър и кино.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай