Цветана Манева подкрепи Гери Червенкова

Цветана Манева подкрепи Гери Червенкова   | StandartNews.com

София. Делото за екстрадицията на Гергана Червенкова беше отложено. В същото време, към 200 души подкрепиха Гери пред съ6ебната палата. Актрисата Цветана Манева бе сред тях. Тя каза, че идва, защото е не само убедена в невинността на Гери, а защото съчувствието трябва да се изразява в действие.

"Още от времето, когато смърт застрашаваше българските медицински сестри в Либия, се чуваха гласове, че може би са виновни и трябваше хора от други държави да ги защитят и да се преборят те да се върнат в България. Коя е тази държава, която допуска един невинен човек да бъде екстрадиран и да го очаква дълъг затвор. Това е вина не само към Гери, това е вина към всички нас и към децата ни. Знаят ли хората ако това се случи, как ще продължат да живеят", каза Манева.

Между хората, които идват има и много млади жени, които са с тениски, а на тях е напечатан образът на Гери с нейните деца и са провесили на вратовете си, изписани върху картон думите: "Няма да дам Гери". Един млад мъж се провикна: "Нека това не бъде мълчалив протест и всички в един глас извикаха: Няма да дадем Гери".

Всички поздравиха Гери, защото днес дъщеричката й Нора става на 7 години и тази есен ще бъде ученичка, вече е записана. Приятелката й Силвия каза, че ако трябва всички ще легнат пред съда, а ако се наложи и на летището, за да не допуснат Гери да бъде екстрадирана. Това може да се случи на всеки един от нас, защото никой няма сигурност, че може да бъде обвинен несправедливо и държавата да го защити.

В 9 часа започва заседанието по делото срещу Червенкова в Софийски апелативен съд, информира БГНЕС.

Гергана Червенкова е заплашена от екстрадиране в САЩ, за обвинения, за които се предвиждат 68 години затвор. Докато чака решението на съда обаче на нея й беше наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Така от няколко месеца тя не е виждала децата си и прекарваше дните си на 3 етаж в следствения арест. На децата съпругът Димо е казвал, че майка им е в командировка.

Гергана Червенкова, работила в сайт за онлайн търговия с лекарства, докато един ден животът й се преобръща и тя вече е в следствения арест. Близките й се опитват да кажат, че обвиненията срещу нея са абсурдни, а Гери само е изпълнявала работата си - трудов договор без управленчески права като финансов мениджър в търговско представителство "БГ Глобал Сървисиз", която е обслужваща компания на английската фирма "Юромедонлайн ООД".

Животът на Гери се преобръща, когато след посещението си миналата година в САЩ, Цветан Цветанов обяви по телевизията, че е разкрит (съвместно с американците) и задържан "основния организатор" на българо-американска организирана престъпна група. Тя (Гергана Червенкова) била обявена за издирване от САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай