Тенденции в интериора: Пустинен пясък или елегантно синьо

Най-актуалните цветови палитри са вдъхновени от естествените текстури, материали и суровини

Тенденции в интериора: Пустинен пясък или елегантно синьо | StandartNews.com

Лора Денева е интериорен и продуктов дизайнер. След като завършва бакалавър в Лесотехническия университет в София, прави магистратура със специалност Интериорен Дизайн в световноизвестната Академия по Изкуствата (NABA) в Милано, Италия. Занимава се професионално с вътрешна архитекура от 2018 г. Тя натрупва опит като работи в няколко италиански реномирани архитектурни студиа. Впоследствие започва да твори и самостоятелни проекти, които можете да разгледате тук : https://www.loradeneva.com/

 

"Цветът е визуално музикален, като е едновременно ритмичен и лиричен. Той задава темпото на дизайна чрез смесване на множество нюанси".
Джоен Волфром

  • Най-актуалните цветови палитри са вдъхновени от естествените текстури, материали и суровини

 

 

Както обещах в предишната статия в миналия брой на "Стандарт", тази седмица бих искала да ви представя последните цветови тенденции  и как да ги използвате в интериора или като декорация. Според скандинавския дизайн в последно време се разглеждат няколко цветови палитри. Те поддържат топла, мека и балансирана гама. Вдъхновени са от естествените текстури, материали и суровини.

  • Топли пастелни цветове

Първата цветова палитра е създадена от естествени топли цветове като пустинен пясък, нюанси на залеза, земни нюанси и др. Те са идеални за създаване на уютна, рустик атмосфера за всеки дом. Приветливи и истински, те ще ви помогнат да украсите пространството по балансиран и уравновесен начин. Ако добавите някои детайли като сухи цветя или дървени мебели, те ще си паснат идеално.

 

 

  • Меки неутрални цветове

Играейки с контрасти и нюанси на бежово и кафяво, можете да се насладите на чувствената хармония, която тези цветове носят. Можете да създадете нежно, релаксиращо и успокояващо пространство благодарение на тази комбинация. Тоновете са дискретни и изчистени и затова влияят положително на настроението. Тази палитра е подходяща за всяка стая и ако имате нужда от свежа и нова енергия, това е идеалното решение за вас.

 

 

  • Елегантни и вечни сини тонове

Синьото е може би най-елегантният цвят и с тези нюанси можете да оформите вечен дизайн или творческа атмосфера със силен характер. Тази палитра е класическа за скандинавския стил, придава усещане за спокойствие и хармония. Добавя свежи щрихи към всяка стая и визия, внасяйки специално усещане. Препоръчвам да се използват в работното пространство, заради жизнената и вдъхновяваща енергия, която резонират.

 

 

  • Приглушени пастелни тонове

Последната пантонна скала представя тези красиви, приглушени пастелни цветове, придаващи толкова артистичен и екзотичен облик. Предлагам го на всички, които искат да експериментират, да създават свежа и артистична атмосфера. Съчетаването на тези нюанси може да създаде много различни комбинации и да внесе нови настроения във всяко пространство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай