Тънкостите при приготвянето на чай и как максимално да му се насладите

В зависимост от билките температурата и престоят на торбичката във водата може да варира

Тънкостите при приготвянето на чай и как максимално да му се насладите | StandartNews.com

Правилният начин при приготвянето на чай е от голямо значение, когато искате максимално да се насладите на ароматната и сгряваща напитка. Богатството от комбинации и вкусове, както и различните свойства на видовете чай, заслужават да отделите малко време и да научите няколко тънкости при кипването и запарването.

Зелен чай

Един от най-обичаните и популярни чайове си има своите специфични особености, когато става въпрос за неговото правилно приготвяне. Той трябва да бъде запарен в предварително загрята вода, която е с температура до 90 градуса, след което да бъде оставен да престои така за около 1-2 минути. Ако не спазите някои от тези тънкости, зеленият чай може да стане твърде тръпчив на вкус, поради множеството отделени танини. Това са естествени растителни съединения, които са основни компоненти в чайовете, виното и някои други храни и напитки. Затова, ако искате максимално да се насладите на вкуса и свойствата на тази напитка, не забравяйте: 90 градуса на водата и запарване до 2 минути.

Висококачествен зелен чай, и то с 30% отстъпка от цената, можете да откриете през тази седмица в Lidl. Веригата предлага различни вкусове чай с марката Lord Nelson, като зеленият може да откриете както в класически, така и в пирамидални торбички на цена от 1,11 лв. до 1,59 лв.   

Черен чай

Знаете ли, че черният и зеленият чай идват от едно и също растение - Camellia sinensis, но поради различните особености в тяхното производство трябва да се приготвят по различен начин? Разликата е малка, но доста съществена. Черният чай трябва да се запарва с температура до 100 градуса и да престои във водата от 3 до 5 минути, в зависимост от това дали искате той да бъде с по-силен ефект или не. Тук отново не трябва да забравяте, че както при зеления, така и при черния чай прекаленото му оставяне в топлата вода може да доведе до по-горчив и неприятен вкус. Висококачествен черен чай в различни видове и с марката Lord Nelson отново може да откриете на един Lidl разстояние от вас, като цената през тази седмица е от 1,03 лв. до 1,59 лв. за опаковка.

Билков чай

https://elements.envato.com/herbal-tea-in-a-cup-strainer-and-dried-medical-her-QWD2LS4

В зависимост от това какви билки имате във вашия чай температурата и престоят на торбичката във водата може да варира. При чайовете с комбинации от билки тип “букет”, времето за запарване е обикновено между 10-15 минути при първоначално достигане от 100 градуса на водата. При лайката този процес може да достигне и до час. И още една тънкост - използвайте филтрирана или преварена вода. Голямо разнообразие от билкови чайове с 30% отстъпка може да откриете във всички 125 магазинa на Lidl в цялата страна, като предложенията са за 7 билки, маточина, лайка, мента, липа и шипка, и са на цена от 0,69 лв. до 0,90 лв. за опаковка.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай
1 Коментара
brenson
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи