Стълбите на Ректората станаха сцена за концерт

Стълбите на Ректората станаха сцена за концерт | StandartNews.com

София. Тази вечер стълбите пред Софийския университет се превърнаха в своеобразна сцена. На нея още от ранния следобед се качиха както млади таланти, така и вече утвърдени изпълнители като Д2 и Васо Гюров и Теди Кацарова.

Той беше организиран от студенти от Музикалната академия. Момичетата на Нешка Робева пък изпълниха художествени съчетания на пътното платно.

За пореден ден от началото на студентската окупация протестът се проведе именно там и вечерта блокира кръстовището на бул. „Васил Левски" и бул. „Цар Освободител".

По-късно беше блокиран и "Орлов мост", където момиче нарисува на платното човешка фигура на кон, пробождаща змей с копие.

Антиправителствените протести се провеждат за 142-и ден.

Междувременно през деня продължи окупацията на някои университети. Ректоратът на Софийския университет продължава да е блокиран.

В УНСС група протестиращи студенти се събраха сутринта пред залата, в която министър-председателят Пламен Орешарски се очакваше да прочете лекция на магистри по финансов мениджмънт. Пламен Орешарски не дойде, а заместничката му обясни, че е настъпила промяна в разписанието. Разочровани, протестиращите застанаха с гръб към залата.

За част от протестиращите в Алма матер денят започна с гимнастика. В сградата на Ректората се допускаха само хора, които участват в предвидена за деня конференция.

Студентите от НАТФИЗ и днес изразиха своя артистичен протест този път с пантомима. Изпълнението си те оставиха без коментар. Зрителите сами трябваше да изтълкуват какво означават мимиките и жестовете на бъдещите артисти.

По време на посещението си във Велики Преслав пък президентът Росен Плевнелиев нарече студентите новите будители".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай