Плевнелиев: Студентите са будители

Плевнелиев: Студентите са будители | StandartNews.com

Велики Преслав. „Вчера беше ден на будителите на България, студентите са будители". Това коментира във Велики Преслав президентът Росен Плевнелиев

„Те имат отношение към България, те искат да останат в България. Те искат да живеят и да успяват в една България, която е правова държава, с институции, които са ефективни, прозрачни, обърнати към хората и техните проблеми", допълни президентът.

Росен Плевнелиев каза още, че като президент винаги е заставал зад смислените искания.

Според него политиците не бива да се притесняват от това, че през 2013 година имаше много протести, трябва обаче много да се притесняват ако няма чуваемост.

„България, която е достоен член на ЕС, с ясна визия как да добавя стойност към Европейския съюз, а не да отнема и да създава проблеми, заяви президентът. Той добави, че политиците не бива да се притесняват от това, че в 2013 година имаше много протести, защото със сигурност те ще продължат", каза още Росен Плевнелиев.

По думите му случващото се днес е двигател и катализатор на процеса на пътуването на България към демокрация от европейски тип, което още не е приключило.

Президентът Плевнелиев откри следобедната сесия на Международния симпозиум "Свети Свети Кирил и Методий и българският Златен век", който се провежда в старата столица под негов патронаж от 1 до 3 ноември. Научният форум е по повод 1150 години от създаването на славянската писменост и от Великоморавската мисия на Светите братя Кирил и Методий и 1120 години от обявяването на Велики Преслав за столица на България. В старата столица Плевнелив бе посрещнат от група от около 20 протестиращи, които го освиркаха, съобщи Дарик радио.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай