Спортен празник със "Стандарт" събра хиляди

Спортен празник със "Стандарт" събра хиляди | StandartNews.com

Страхотен празник за децата тече и в момента в Южния парк в столицата, благодарение на Столична община, Асоциация "Родители" и разбира се любимия вестник "Стандарт".

Хиляди се събраха на една от поляните. Празникът бе открит от спортния министър Красен Кралев, столичния кмет Йорданка Фандъкова и главния редактор на в. "Стандарт" г-жа Славка Бозукова.

Трябва да се отбележи, че организаторите бяха осигурили международна подкрепа от Франция, от където са партньори ФАМИЛАТЛОН 2015. Министър Кралев беше доволен, че прекрасното начинание за малчугани съвпада със Световния ден на спорта, като пожела на всички да станат бъдещи шампиони Подчерта, че спорта и спортистите са най-добрите посланици на България по света.

Г-жа Славка Бозукова използва поздрава, за да обяви новата кампания "Спортните чудеса на България". Няма по-подходящо място гласуването за най-талантливи малки шампиони, да бъде анонсирано точно пред многобройната детска публика.

Най-горещо в буквалния и преносния смисъл бе на щанда на "Стандарт". Желаещите се снимаха с момичетата от Националния ансамбъл на България по художествена гимнастика.

Малките футболисти можеха да мерят сили лично с нападателя на "Левски" Божидар Краев и вратаря на ЦСКА Анатоли Господинов.

Божо е номиниран сред 100-те шампиони, за които ще може да се гласува съвсем скоро. И двамата намериха сили да се шегуват. "Най- после ще вкарам гол на ЦСКА", похвали се Краев, биейки дузпа на Господинов.

Последният пък се съгласи с шегите, че днес най-после ще пипне топка, след като вчера пусна 3 гола на "Ботев". Майтапът хвърли пловдивчанин, минаващ през парка.

За всички имаше и шахматни дъски, предоставени от шахматен клуб ЦСКА, като лично неговия президент Алекси Йовчев, също така фитнес инструктор и участник във филма "Троя", даваше уроци за древната игра.

Срещу него седна министър Кралев. По-рано пред децата той обяви, че в момента намира време само за колоездене и бокс, но въпреки това успя да докаже, че е добър и в шахмата.

Божидар Краев пък изненадващо пожела да играе бейзбол и лакрос. Самият той поясни, че е станал добър с бухалката покрай 2- годишния си престой в Барселона. За всички малки и големи спортисти от минерална вода "Балдеран" бяха осигурили своите продукти.

Празникът ще завърши с много награди за децата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай