Спец по застраховките помага на Горанов

Спец по застраховките помага на Горанов | StandartNews.com

София. Харченето на парите трябва да става по ясни правила. Това са думи на новия зам.-министър на финансите Фейзи Бекир. Той ще отговаря за Агенцията за държавната финансова инспекция, хазарта, Националния компенсационен жилищен фонд и за работата на Дирекция "Вътрешен контрол".

Казва, че да смениш работата си и да поемеш толкова отговорен пост е решение, което не се взема лесно. Но решава да поеме предизвикателството. Заместникът на Владислав Горанов е бакалавър от Икономическия факултет на Истанбулския университет и магистър по европейски фондове и програми от Аграрния университет в Пловдив. Преди това беше за няколко дни и заместник областен управител на Кърджали. А на последните парламентарни избори бе четвърти в листата на ГЕРБ за народен представител.

Бекир има солиден опит в застраховането, почти 12 години работи в тази сфера, бил е директор на застрахователна агенция "Евроинс" АД, Кърджали. Два мандата е общински съветник в местния парламент в Кърджали. 39-годишният зам.-министър е зодия Козирог. Последователен е и готов да отстоява позицията си, но не на всяка цена, ако тя е в разрез с общественото мнение. Бекир е един от първите активисти на ГЕРБ в Кърджалийско още от 2007 година, когато се учредяват структурите на партията в региона, смятан за бастион на ДПС. Умението да изслушва и цени чуждото мнение наследил от баща си, дългогодишен учител в Чернооченско. Фейзи цени много неговите съвети и житейски опит.

На първо място да не подценява хората, да е почтен и справедлив. Обича и да гостува на родителите си на село. "Правя го винаги, когато имам възможност, въпреки че всеки ден се чуваме по телефона. Не съм скъсал със земята, летните ваканции като дете съм бил най-вече по тютюневите ниви, знам колко трудно се гледат животни, знам проблемите на земеделците", обяснява Бекир. По неговите думи често тези хора са истинският му коректив. "Сверявам си часовника с тях. От разговорите им усещам как приемат едно или друго решение. Много често те имат по-ясен поглед и усет за случващото се в голямата политика", коментира вицето на Горанов. Жилището на семейство Бекир е в най-големия квартал на Кърджали, "Възрожденци". Съпругата му работи в аптека. Имат две дъщери, голямата Дилек е в шести клас, а малката Дилара в първи. Момичетата учат в училището, където директор е областният лидер на БСП Милко Багдасаров.

Фейзи Бекир обича футбола, фен е на "Левски" и "Барселона". От години с приятели се събират редовно, за да поритат на кварталното игрище. Трите дами вкъщи знаят, че това е неговото време и се съобразяват. "Чрез спорта се разтоварвам, но и поддържам форма, защото работата пред компютъра ни обездвижва", казва един от заместниците на финансист номер 1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай