Соломон Паси настоява за подбор на мигрантите в България

Соломон Паси настоява за подбор на мигрантите в България | StandartNews.com

„Трябва да има подбор на мигрантите, които каним в България". Това заяви в студиото на „Здравей, България" бившият външен министър Соломон Паси.

„Нека мигрантите да са хора, които знаят български език. Има много хора, които са завършили в България висшето си образование. Ние сме длъжни да поставим определени предпочитания", обясни той. И изтъкна, че в страната трябва да се изградят лагери за адаптация на бежанците.

„На всички тези хора може да се каже: „Може да вземете децата, жените, родителите си, но моля ви оставете си бурките в Африка", добави Паси.

„Най-сериозният проблем на геополитиката е, че Западът е много добър и малко слаб, а Кремъл е малко лош и много силен", коментира Паси. „Ние никога не сме имали такова изобилие от кризи при такава липса на европейски лидери. Кризата в Гърция, европейската криза, кризата в Крим, бежанската криза се натрупват една върху друга, но нямаме лидери като Франсоа Митеран, Хелмут Кол, Маргарет Тачър", коментира още той.

„10 години Западът се опитваше да омиротвори Афганистан, изтеглихме войската там и талибаните отново се върнаха там . Бежанците, които ние се опитвахме да задържим в Афганистан, в момента отново започват да бягат", заключи Паси.

Вижте повече във видеото на Нова тв:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай