Собственикът на агресивните питбули иска евтаназията им

Собственикът на агресивните питбули иска евтаназията им | StandartNews.com

Русе. За евтаназия настоява собственикът на двата питбула, които разкъсаха жена в русенското село Червена вода. Пресиян Алексиев обясни пред Нова, че едното куче е с него от 6 години, а другото от преди една. Той призна, че се чувства виновен за случилото се. 

Преди година кучетата показали агресивност. Те скочили срещу съвсем случайно срещу минаващо куче на улицата.Тогава обаче не успели да прескочат оградата.

„Мислехме да правим ремонт това лято и да вдигнем по-висока ограда на двора", разказа мъжът. И уточни, че неговата леля чула виковете на жената, която нападнали кучетата, и се втурнала да й помага.

„Видях я цялата в кръв... Започнах да викам за помощ, да дойде някой да отдели кучетата. Отстрани имаше сеирджии. Никой не дойде. Никой! Стояха и гледаха", разказа жената, притекла се на помощ.

Критично остава състоянието на 86-годишната жена, която кучетата разкъсаха в събота. Все още има опасност за живота й. Лекарите се надяват състоянието й да се стабилизира, чак тогава ще може да се направят пластични операции, тъй като кучетата са я нахапали жестоко по различни части на тялото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай