Сиропуло с 18 ч смяна, за да прегърне Сесилия

Бившата първа дама на Франция идва при спасените от Либия медици

Сиропуло с 18 ч смяна, за да прегърне Сесилия | StandartNews.com

18-часово дежурство е поела Валентина Сиропуло - една от спасените медицински сестри в Либия, за да може да прегърне бившата първа дама на Франция Сесилия Атиа (Саркози). Валентина работи в детското отделение на пазарджишката болница "Хигия" и за да пътува до София, е сляла няколко смени, научи "Стандарт".

Бившата съпруга на Никола Саркози пристига в четвъртък у нас за лична среща с освободените медици. Изненада за гостенката си готвят още Валя Червеняшка, Снежана Димитрова, Нася Ненова, Кристиана Вълчева и д-р Здравко Георгиев.

В четвъртък на обяд те и Сесилия ще дадат пресконференция в БНР. "Българските медици искаха да се видят с нея и да й благодарят", обясни Мария Димитрова-Пишо от Радио България към БНР, която съдейства за визитата на Сесилия у нас. Организацията на посещението й отнело половин година.

Никола Саркози се ангажира лично със спасяването на българските медици, след като главният редактор на "Стандарт" Славка Бозукова заведе роднините на българите на среща с него в Париж. Това бе част от най-голямата хуманитарна кампания у нас "Не сте сами". Заради българската кауза Саркози за първи път сложи на ревера си знак - значката с лентичка "Не сте сами". На 24 юли 2007 г. Сесилия Саркози заедно с тогавашния еврокомисар Бенита Фереро-Валднер прибраха със самолет от арабската държава българските медици и ги върнаха в родината. Часове по-късно Сесилия се прибра в Париж. Сега дамата идва отново у нас, за да се види с преживелите либийския ужас българи. След срещата с медиците бившата първа дама на Франция ще се види с президента Росен Плевнелиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай