Шок и шик: Булки 2025 с черни чорапи

Световни дизайнери представиха новата мода в Барселона

Шок и шик: Булки 2025 с черни чорапи | StandartNews.com

Световният дизайнер Ерве Моро и българският експерт в стайлинга Анелия Петкова сред моделките в Музея на изкуствата

В модата за булките винаги може да се очакват изненади, ако зад тях стоят виртуози в жанра – това за пореден път стана ясно на юбилейното дефиле, с което Atelier Pronovias празнува 60 години от началото на славната си история, извела бранда на върха.

Шоуто в Барселона беше грандиозно и напълно се вписа в стила на феноменалния град, чиято архитектура е без аналог в цяла Испания. Ревюто като произведение на арта – това е актуалният тренд в индустрията. Неслучайно сред зрителите в Музея на изкуствата бяха секс символът от култовия сериал „Клюкарката“ Ед Уестуик и красавицата от британски и боливудски продукции Ейми Джаксън.

Двамата ще се женят и актрисата трескаво следеше екшъна под прожекторите и се чудеше какво да избере. На първия ред блестеше и фамозната супер манекенка Каролина Куркова, наблизо беше и известният актьор Хоаким Ким Гутиерес Ила, носител на „Гоя“ – испанския „Оскар“.    

Събитието, което беше десертът в Седмицата на булчинската мода в каталунската столица, наложи концепцията на авангардната сватба и така отвори нова глава в тематичните хроники. „Всяка рокля в колекцията 2025 улавя духа на Барселона, нейната емблематична култура и космополитния й чар. Всеки модел поставя нов стандарт за модернизъм и изтънченост. Визията е лека, фина, без катедрална тържественост, но със смели и елегантни съчетания между божествено бяло и черни аксесоари. Подчертано арт.“, коментира за „Стандарт“ Анелия Петкова от „Брайдъл фешън“.

Фокусът е поставен от френския дизайнер Ерве Моро, който отново работи за испанския гранд. Облеклата се базират върху иновативни конструкции и обеми, вдъхновени от средиземноморския шик. Булката Pronovias е съвременна жена, която се стреми да се отличава чрез артистичните послания на своята визия в сватбения ден. Другата новост е Lab колекцията, адресирана към булките от поколението Z: романтични тоалети и нестандартни комбинации – бохо рокли от естествена коприна с дантелена парка, корсети с поли от драпиран тюл.

Италианската дизайнерка Елизбета Франки също е в дует с Pronovias – роклите спират дъха със своята изваяност по тялото, могат да падат и свободно върху формите, както и да смайват с екстравагантни детайли: ресни, дълбок гол гръб, асиметрия, подчертана със седефени или чисти кристали с квадратна форма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай