Шивачките в "Интендантско обслужване" спряха стачката

Директорът уверил работниците, че ще получат заплатите си до десет дни

Шивачките в "Интендантско обслужване" спряха стачката | StandartNews.com

Калофер. Работещите в "Интендантско обслужване" - Калофер прекратиха протеста си, след като при встъпването си в длъжност тази сутрин новото ръководство на предприятието ги увери, че до края на следващата седмица ще получат остатъка от заплатите си, съобщи БНР.

Стачката на шивачките в държавната фирма започна в понеделник заради неизплатени заплати. Ден по-късно военният министър Ангел Найденов уволни шефа на предприятието, както и целия борд.

Новият изпълнителен директор Ганчо Караджов заяви, че средствата за изплащане на останалите дължими заплати на работниците в размер - над 40 хиляди лева са осигурени, но е необходимо технологично време, за да може новото ръководство да оперира с тях. Той е уверил работниците, че най-късно в края на следващата седмица парите ще им бъдат преведени по сметките. Започналият миналия петък протест на шивачките в предприятието е вече прекратен и днес те са по работните си места.

По думите на Караджов новият ръководен екип има амбицията да промени формирането на заплатите в предприятието, за да може работещите да получават по-високи възнаграждения. В момента повечето от шивачките работят за заплата по-малка от минималната.

Изпълнителният директор допълни, че предприятието има поръчки, но тепърва заедно с Министерството на отбраната ще се търсят решения за осигуряване на по-голяма натовареност. При встъпването си в длъжност той е уверил работниците, че ще направи всичко възможно да им бъдат изплатени и забавените с година и половина ваучери.

Първоначалните данни сочат, че за година и половина са натрупани загуби от 1 милион лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай