Шефът на АПИ: Пътят през „Петрохан" ще е готов до 15 август

Над 100 шофьори спряха за половин час движението по разбитото шосе

Шефът на АПИ: Пътят през „Петрохан" ще е готов до 15 август | StandartNews.com

Берковица. Пътят през прохода „Петрохан", който е в лошо техническо състояние, ще бъде обновен до 15 август, съобщи пред протестиращи шофьори в местността „Малката Бързия" край Берковица председателят на управителния съвет на агенция „Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров. Същото обеща и шефът на фирмата – изпълнител на пътно-строителните работи – „Алпине пим" Тони Тодоров.

Пред стотина шофьори, които за трети път блокираха движението през прохода, Лазар Лазаров обеща, където е възможно, да бъде направено разширение на трасето, а върху цялата му дължина да бъде положена нова асфалтова настилка. Всички дупки ще бъдат запълнени.

Лазар Лазаров обяви, че парите – първоначалните 10 % от стойността на проекта, са платени навреме. Условието на европейското финансиране е останалите да бъдат платени след приключването на работата.

Представителка на палатков лагер от София прочете декларация от името на протестиращите срещу управлението на държавата през последните 23 години. Според нея, символ на това лошо управление е пътят през „Петрохан" – осеян с дупки и забравен от управляващите. Той не е ремонтиран от 1983 година. Жената запълни една дупка и засади храст. Останалите да бъдат запълнени от държавата, призова тя. Гневните й думи чу и депутатът от „Коалиция за България" Младен Червеняков.

Ремонтът на пътя през „Петрохан" започна през септември 2011 г. и бе спрян в края на 2012 г. Възстановен е на 4 юни. Срокът на договора с фирмата изпълнител е септември т.г. „Алпине пим" има ресурси – разполага с 500 души работници и 400 пътностроителни машини, успокои Тони Тодоров.

Въпреки това, протестиращите шофьори се заканиха да контролират работата на пътя. Ако тя се отново се забави, те ще блокират движението за пореден път. Контрол обащаха и представители на палатковия лагер от София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай