Сгазен в Германия "възкръсна" след 1,5 г.

Сгазен в Германия "възкръсна" след 1,5 г. | StandartNews.com

Исмаил отстъпил личната си карта на близнака си, за да иде на гурбет

Възкресение като на кино разбуни духовете в горнооряховското село Драганово. Исмаил Котаков се "върна от оня свят" 1,5 г. след като уж бе убит на пътя в Германия. Разкаян, мъжът призна на полицаите, че дал самоличността си назаем на близнака си Мартин. Брат му искал да си търси късмета в чужбина, но нямал лични документи. За жалост, в Германия го намерила смъртта.

Близнаците Котакови доскоро живеели заедно в Драганово. През 2012 г. Мартин решил да замине на гурбет в Германия. Понеже нямал извадена лична карта, решил за по-лесно да вземе тази на брат си и хукнал да си търси късмета. Двамата, така или иначе, си приличали като две капки вода и никой не разбрал за размяната. В Драганово дори се радвали, че момчето заминава на гурбет и

ще си стъпи на краката със спечелените пари

Брат му Исмаил пък през това време гледал да кротува - не излизал много-много и не тръбял, че Мартин е тръгнал за чужбина с документите му, за да не стане издънка и да ги хванат.

За нещастие, преди 1,5 г. Мартин загинал в Германия, блъснат на пешеходна пътека. Немските полицаи открили сред документите му и личната карта, издадена на името на Исмаил. По нея изготвили и смъртния акт. Тялото било докарано от Германия и погребано, а с него - и размяната, която останала скрита досега. Всички в селото знаели, че Исмаил е загинал, а в действителност Мартин се простил с живота си. Незнаейки какво да прави в тази "сапунка" с трагичен край, живият близнак решил да продължи да крие тайната и се преструвал на мъртвия си брат.

Преди няколко дни обаче истината излязла наяве и всички се шокирали от внезапното "възкресение". Докато разследващите полицаи търсели истината за дребна кражба, извършена преди няколко години, в обсега им попаднал Исмаил. Търсейки го за разпит обаче, те

се натъкнали на некролога му на входната врата

на къщата му в село Драганово. За тяхно учудване, в този момент се появил другият брат близнак. Разкаян, той вече решил да си признае за измамата и да разкрие истинската си самоличност. Разказал им, че всъщност той е истинският Исмаил, а починалият в чужбина е брат му Мартин. На близнака му олекнало, че след 1,5 г. е намерил смелост да си признае за разляната.

Днес Исмаил е безработен и изкарва по някой лев, ако го наемат да свърши дребна работа на хората от селото. Кълне се, че не краде. И признава, че няма мераци - като покойния си брат - да си търси късмета в чужбина. Комшиите му признават, че понякога Исмаил попрекалява с алкохола, но на никого не прави нищо лошо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай