Second chance shop в мола шие емоции

Second chance shop в мола шие емоции | StandartNews.com

София. Дрехи на известни личности живеят втори живот и помагат за развитие на изкуството благодарение на Second chance shop. Студенти от НХА прекрояват в магазина дарените облекла вече втора седмица, а известни български дизайнери ги напътстват в начинанието.

Нестандартният магазин се намира в Сердика Център. В него може да се видят прекроените дънки на сексимвола на D2 Дидо. Те обаче са се превърнали в страхотен елек, който очаква своя нов собственик. От блузата на новоизгряващата звезда Прея пък е направен комплект красиви бижута, които ще отиват на всяка дама, която обича аксесоарите. Студентите и дизайнерите са ползвали и спортните екипи на спортистите ни Сани Жекова и Йордан Йовчев. От тях са сътворили чудни рокли, с което показват, че въображението и талантът им нямат граници.

Творческата еуфория на Second chance shop има своята конкретна кауза, зад която застават и известните личности, които са дарили своите любими дрехи. Те целят събиране на средства за обновяване на базата в Национална художествена академия, която е в окаяно състояние. Така всеки, който си купи "дрехите с емоция", ще подпомогне изкуството на талантливите студенти, които учат там.                                                

Необичайно дарение е получено в магазина преди дни- красива „винтидж" булчинска рокля.  "То надмина всички очаквания и трогна екипите от млади дизайнери", обясняват създателите на Second chance shop. Жената, която е дарила дрехата от най-специалния момент в живота си, поискала тя да бъде преправена на нова булченска рокля, която дъщеря й да носи на сватбата си.                                                

„Още от малка, дъщеря ми тайно вадеше роклята от гардероба и се обличаше в нея, преструвайки се на принцеса – аз винаги и се карах, защото се притеснявах, че ще я съсипе. Реших, че сега е моментът най-накрая да я оставя да бъде това, което винаги е искала", споделя щастливата майка в магазина.

Second chance shop ще работи до края на месеца в горепосочения мол всеки ден от 10:00 до 20:00. Средствата от каузата ще бъдат разпределени за обновяване базата по моден дизайн към НХА и подпомагане дейността на фондация I can too. Оставените дрехи ще бъдат трансформирани от студент по моден дизайн и негов ментор, избрани на случаен принцип, обясняват още организаторите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай