СДВР ежедневно проверява чужденците в София

СДВР ежедневно проверява чужденците в София | StandartNews.com

София. Служители на СДВР ежедневно провеждат операции, свързани с контрола на пребиваването на чужденци в София, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Само за последните четири дни са проверени общо 791 лица, от тях 92-ма са задържаните в полицейските управления и предадени на дирекция „Миграция".

Само днес до 17 часа са били проверени общо 96 лица, 28 от тях са задържани в районните полицейски управления и предадени на Дирекция „Миграция".

В рамките на предприетите от СДВР мерки за противодействие на незаконната миграция се провеждат ежедневни операции по линия на контрола за пребиваване на чужденците на територията на столицата. Извършват се проверки на адреси в централната част на София, известни на полицията като уязвими.  

От СДВР припомнят, че Законът за чужденците в България /чл.28, ал. 3 и ал.4/, регламентира точно задълженията на собствениците на хостели и тези, които отдават квартири под наем. Ежедневно, в срок до 6 часа сутринта, собствениците на хостелите са длъжни да предоставят в районното управление, на територията на което се намират сградите, попълнените регистрационни карти на гостите. 5-дневен е срокът за уведомяване, който са длъжни да спазват лицата, отдаващи квартири под наем.

Превантивните мерки, предприети от ръководството на СДВР, ще продължават и в бъдеще. Целите са своевременно установяване на лицата, които незаконно пребивават в страната ни, и обезпечаването на сигурността на гражданите и гостите на столицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай