Сбогуваме се с Чочо на 8 май

Поклонението е в 11 ч. в Народния театър "Иван Вазов"

Сбогуваме се с Чочо на 8 май | StandartNews.com

София. Поклонението пред незабравимия Петър Попйорданов ще се състои на 8 май в 11 ч. в Народен театър "Иван Вазов".

Чочо ни напусна на 48 години след нелеп инцидент на Боянските гробища. Въпреки близо 15-часовите усилия на лекарите от Клиниката по интензивно лечение в "Пирогов", Чочо издъхна в резултат на тежка черепно-мозъчна травма. Малко преди трагичния инцидент, Попйорданов е взимал мярка за надгробна плоча на майка си, която почина миналия месец.

"Извънреден човек и извънреден актьор", така режисьорът Елин Рахнев определи пред ТВ 7своя приятел Чочо Попйорданов. Актьорите Валентин Танев и Деян Донков споделиха, че това е голяма загуба за всички, защото Чочо е бил толкова "чиста душа", че всички около него са го обичали. "Трагедията с Чочо е огромна загуба. Той имаше безумна енергия, с която ни зареждаше всички. Той се раздаваше за всички, той обичаше всички", каза Донков.

"Имаше нещо, което разрушаваше Чочо и това беше чувствителността му. Той си даваше ясна сметка какво прави и полагаше неимоверни усилия да спре всичко, което го разяжда. Проблемът не беше с алкохол или наркотици - той не употребяваше наркотици. Проблемът беше в ензима, който не разграждаше алкохола и малко да пийнеше, му се отразяваше". Това каза пред бТВ Христо Мутафчиев, колега и приятел на починалия навръх Великден Попйорданов.

Чочо почина след падане от два метра на Боянските гробища. Двамата с приятелката му Даниела садили петунии на гроба на майка му. Изведнъж актьорът започнал да ходи назад. Даниела го предупредила, че може да падне, но той продължил. Паднал на цимент, което причинило множество фрактури и наранявания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай