Самозапалилата се жена остава в критично състояние

Самозапалилата се жена остава в критично състояние | StandartNews.com

София. Трети ден остава тежко и критично състоянието на самозапалилата се фотографка Лидия Петрова, съобщиха от "Пирогов", цитирани от БГНЕС.

Жената продължава да е с опасност за живота в реанимацията на болницата, поставена е на командно дишане. Лидия е с 90% изгаряния и е в много тежко състояние. Още в деня, когато я приеха, лекарите заявиха, че изгарянията й са несъвместими с живота, но продължават да се борят, за да я спасят.

Лидия Петрова се самозапали на 3 ноември пред сградата на президентството, докато вътре държавният глава провеждаше консултации за правителство с парламентарно представени партии. 38-годишната фотографка се заля със запалителна течност и се запали пред очите на множество свои колеги и журналисти, очакващи политическите новини пред президентството.

Служители на НСО и преминаващи граждани се втурнаха с пожарогасители и палта да гасят горящото тяло на жената. Линейка и спешен екип вдигнаха на носилка жената, която все още дишаше. Лицето й бе неузнаваемо.

От "Пирогов" съобщиха и че няма промяна в състоянието на 48-годишния мъж, който бе транспортиран в болницата преди два дни от Сандански. Той е с изгаряния по тялото, но неговото състояние не е критично. Вчера е бил опериран и е отстранена дълбоко засегнатата изгоряла тъкан. Мъжът също продължава да бъде в реанимацията на Клиниката по изгаряния.

Първоначално имаше информация, че той се е самозапалил, но впоследствие се появи друга информация, че без да иска се е запалил от кандило пред църквата в Сандански.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай