Родни ученици ще се обучават в космическия лагер на NASA

Родни ученици ще се обучават в космическия лагер на NASA | StandartNews.com

Измир. Първите български ученици, които ще се обучават тази година в космическия тренировъчен център на NASA - Space Camp в турския гр. Измир вече потеглиха натам. Това съобщават от Център за творческо обучение, който е представител за България на космическия лагер.

Учениците са потеглили на 23 юни (неделя) и се очаква, да се завърнат в България изпълнени с нови знания, преживявания и позитивни емоции на 30 юни. Следващите три отбора с финалистите от националния конкурс за Space Camp Turkey пътуват на следните дати: II група – 14 – 20 юли; III група – 28 юли – 03 август и IV група – 17 – 24 август.

Space Camp Измир е един от трите обучителни центъра на NASA извън САЩ. В него младежите ще имат уникалната възможност да влязат в реплика на космическа совалка, да наблюдават излитането на совалка, да усетят имитирано състояние на безтегловност, както и да се докоснат до много други аспекти от живота в космоса.

Обучението ще даде на българските ученици възможност, да започнат своето развитие в една изключително интересна и перспективна научна област, каквато са космическите изследвания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай