Решението. Какво да направите, ако ви се счупи ключът в ключалката

Четири прости идеи

Решението. Какво да направите, ако ви се счупи ключът в ключалката | StandartNews.com

Проблемите с ключовете и вратите обикновено се случват за зла беда, точно когато най-много бързате. Резките движения, трескавото бутане на ключа в ключалката и опитът да го извадите възможно най-бързо, свързани с времето, което ви притиска, могат да доведат до неприятен и нежелан сценарий – част от ключа остава в ръцете ви, а другата – в ключалката, като вие се оказвате заключени вътре в дома си или пък извън него, но без възможност да тръгнете където и да е, тъй като ключът ви е счупен и пред вас има огромен проблем.

Ако имате късмета в ръцете ви да има телефон в този момент, то първата ви мисъл е да се обадите на приятел, а втората – на ключар. Приятелите са очаквана подкрепа в тези трудни и притеснителни житейски ситуации, но не е сигурно, че знаят как да ви помогнат със счупения ключ. Ключарят би действал бързо и професионално, но коства средства от бюджета ви, необходимо е да откриете свободен професионалист и да изчакате пристигането му. Нямате време или излишни средства? Опитайте да се справите сами, ако ви се счупи ключът в ключалката, преди да заделите от бюджета си за ключар.

Полезни идеи и топ съвети как да постъпите, ако ви се счупи ключът в ключалката

1.Ако имате късмета част от ключа да стърчи извън ключалката, пробвайте да го издърпате с… пинсета. Клещите са по-подходящи, но се обзалагаме, че нямате такива в дамската си чанта, ако сте пред вратата на жилището си, а не вътре в него. Ако не стърчи, определено задачата ви се усложнява. Необходим ви е лубрикант, който да улесни ваденето на ключа. Може да използвате всичко, което има подобна консистенция и омазнява. Да, онзи бляскав и лъзгав гланц за устни ще ви свърши чудена работа. Още по-добре, ако имате под ръка спрей с маслена консистенция, тъй като ще ви е трудно, а понякога невъзможно, да намажете вътре в ключалката счупената част, докато със спрея този проблем отпада – впръсквате с лекота и съдържанието отива там, където е нужно.

2.Ако сте още по-голям късметлия и ключът ви е от метал, който би бил привлечен от магнит, потърсете най-силния такъв в дома ви и действайте, като приближите въпросния магнит към ключалката. Естествено това няма как да ви помогне, ако сте извън жилището в близост не се намират магнити – от приятел, съседи или в търговската мрежа

3.Най-добрият вариант е вече да сте преживели подобна неприятна и стресираща ситуация и да сте подготвена с малък комплект за вадене на счупени ключове в дамската чанта. Подобни комплекти не заемат място, леки са и евтини. Те вървят заедно с инструкции как и какво да направите, така че няма да се чудите, да допуснете грешка или да се правите на касоразбивач. Ако нямате подобен комплект, може да се опитате да наподобите куките в него и да използвате тел, клечка за зъби или фибата от косата си, за да извадите парчето, заседнало вътре в ключалката.  Само действайте умно, бавно и внимателно, за да не постигнете обратен ефект – да вкарате още по-навътре остатъка от ключа.

4.Използвайте интернет не само за клюки и социални мрежи. Там ще откриете както снимки, така и още по-полезните клипове, показващи нагледно как да действате, ако ви се счупи ключът в ключалката. По-лесно е да го видите и повторите като действия, отколкото да се опитвате да гадаете по текстово описание.

Нищо от посочените не решава проблема? Преминете към опция 1 – ключар, за да не повредите бравата или ключалката и да не се стигне до по-сериозен проблем, изискващ по-сериозен разход на средства и повече време.




 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай