Ремонти затрудняват движението за майските празници

Ремонти затрудняват движението за майските празници | StandartNews.com

По Великден за 2 дни 247 водачи са останали без книжка за употреба на алкохол, около 3000 са глобени за превишена скорост

София. Ще бъдат въведени промени в движението по магистралите заради предстоящите шест почивни дни през май.
Най-натоварените пунктове са в районите на двата ремонта - на виадукта „Бебреш" на 30 км на магистрала „Хемус" и на виадукта на 67 км на магистрала „Тракия".

"При 67 км на „Тракия" от 11 ч. часа на 30 април до 11 ч. на 5 май ще бъдат организирани две ленти за движение по неремонтираното платно в посока Бургас и една лента в посока Пловдив-София", съобщи на пресконференция председателят на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков, предаде „Фокус".

Камионите, пътуващи в посока от София към Пловдив на 30 април от 15 ч. до 21 ч. и на 1 май от 10 до 19 ч., ще бъдат пренасочвани по обходен маршрут от „Тракия" по път I-8 – от пътен възел „Мухово", през Мирово, Костенец, Белово и Пазарджик".

От 11 ч. на 5 май ще бъде възстановена сега действащата организация с по една лента в двете посоки на виадукта на 67 км.

„При необходимост има създадена организация с „Пътна полиция" за кратък обход от 5 км от пътен възел „Церово" по третокласен път", информира инж. Чайков.

От 11 ч. на 5 май до 13 ч. на 7 май ще има две ленти за движение в посока Варна-София и една в посока София-Варна.
Има договорка с КАТ в случай на нужда камионите да бъдат спирани или пренасочвани по обходните маршрути, които съществуват.

За магистрала „Хемус" двата обходни маршрута в посока Видин, Монтана, Враца са Искърското дефиле и проходът „Петрохан".

„На виадукта „Бебреш" от 11 ч. на 30 април до 11 ч. на 5 май ще бъдат осигурени две ленти за движение в посока София-Варна", посочи още Чайков.

Инж. Чайков смята, че ако някой тръгне по подбалканския път, може да стигне и по-бързо до Бургас при натоварения трафик.

За пътя Е-79 от София-Кулата няма алтернативен маршрут.

"В последния ден на великденските празници между 3000 и 5000 автомобила на час са преминавали по "Тракия", което е три пъти повече от активност по този път", коментира ситуацията покрай Великден шефът на "Пътна полиция" комисар Антон Антонов.

Антонов наблегна на факта, че и през майските празници ще има акции срещу пияни шофьори и сподели статистиката, че за миналите празници само в рамките на 2 дни 247 са останали без книжка за употреба на алкохол, около 3000 са глобени за превишена скорост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай