Рекетиран от Алексей дължи 100 бона на Нешка

Рекетиран от Алексей дължи 100 бона на Нешка | StandartNews.com

София. Основният свидетел срещу Алексей Петров - Георги Цветанов, дължи 100 000 долара на легендата в художествената гимнастика Нешка Робева. Това разкри пред Софийския градски съд художникът акад. Светлин Русев, който се яви като свидетел по делото "Октопод". Русев разказа, че познава бившия шеф на клона на Първа частна банка в Плевен Георги Цветанов още от 90-те години на миналия век. Тогава Русев му помогнал да си купи картини на известни наши художници. Част от тях били оставени в неговата галерия. В един момент Цветанов поискал заем от Нешка Робева, която му дала парите от касата на клуба по художествена гимнастика срещу лихва. След като спрял да внася сумите по лихвата, Нешка се оплакала на Русев и помолила художника да разгледа 9 от платната. Сред картините имало и такива на френски художник, които стрували 60-70 хил. лева. Останалите се оценявали на около 1000 долара.

Русев потвърди, че заради натрупаните дългове Цветанов е бил бит от "някакви хора", но не потвърди, че те са свързани с Алексей Петров. "Георги Цветанов винаги е говорил хубави неща за Петров, подчертавал е, че са в добри отношения", обясни Русев. За следващото заседание е призована и самата Нешка Робева.

Съдът уважи искането на един от подсъдимите Цеко Йорданов да бъдат привлечени като свидетели прокурор Христо Манчев и полк. Петьо Петков от Военноапелативния съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай