Разпродават имението на най-фаталната жена

Мерилин Монро често е идвала тук през 50-те години заедно с драматурга Артър Милър

Разпродават имението на най-фаталната жена | StandartNews.com

Имението на бившите съпрузи Мерилин Монро и Артър Милър е обявено за продажба. Според вестник "Ню Йорк Поуст" (NYP) за старинната мелничарска къща в нюйоркския квартал Хемптънс се искат 12,5 млн. долара.

За последен път имението е продадено през 2016 г., когато е оценено на 8,5 млн. долара. От някогашната работеща вятърна мелница е останала само фасада с платна, вътре обаче се помещават спалня и дневна с осмоъгълна форма. В облицования с кедър горен етаж все още се намират машините на мелницата. Бившата вятърна мелница е превърната в жилище в средата на миналия век от предишния собственик Самуел Рубин, основател на марката парфюми Faberge. Много от мелниците в Хамптън са били преустроени по този начин.

Основната сграда е построена през 1830 г. и заема площ от 120 кв.м. На трите ѝ етажа има спалня, кухня и баня. От агенцията за недвижими имоти отбелязват, че купувачът може да допълни комплекса с просторна къща - двата хектара земя, с които разполага собственикът позволяват това.

Мерилин Монро често е идвала тук през 50-те години заедно с драматурга Артър Милър. На това уединено място филмовата звезда предпочитала да се крие от любопитните папараци. По онова време Хемптън служи като убежище на много знаменитости: в Спрингс живее експресионистичният художник Джаксън Полък, а в Саг Харбър - писателят Джон Стайнбек.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай