Рашидов инспектира Ларгото

Рашидов инспектира Ларгото  | StandartNews.com

Министърът на културата Вежди Рашидов ще инспектира на 18 август т.г. /вторник/ от 11:00 часа хода на изпълнението на заключителния етап на проекта за изграждане на Античния културно-комуникационен комплекс "Сердика", информират от пресцентъра на ведомството.

Цялостната реконструкция на Ларгото, която предвижда да бъдат експонирани и консервирани разкритите археологически находки при строежа на метростанцията до ЦУМ, ще завърши в късната есен на 2015 година. С реализацията на проекта за изграждането на Античен културно-комуникационен комплекс "Сердика", който се финансира по ОП "Регионално развитие", в нашата столица ще имаме скоро най-големия музей на открито. Заключителният етап на проекта "Античен културно-комуникационен комплекс "Сердика" предвижда благоустрояването на зоната на площад "Независимост" и на зоната под бул. "Мария Луиза" с обща площ 8 000 кв. м.

Инспекцията на Ларгото на 18 август /вторник/ от 11:00 часа ще започне от входа на обекта откъм градината до Централна минерална баня.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай