Протестиращи поддържат огъня на демонстрациите

Протестиращи поддържат огъня на демонстрациите | StandartNews.com

София. Протестиращи отново се събраха на 58-я ден от началото на демонстрациите срещу правителството. Броят им намалява с всеки изминал августовски ден, но част от останалите в столицата продължават да поддържат темпото. Заради отпускарския сезон и ваканцията на парламента многохилядните протести значително се свиха, но със заявката, че през септември силата им ще бъде подновена.

Двестатина души се събраха в събота пред Министерския съвет и блокираха движението през площад „Независимост". Впоследствие те се отправиха към Народното събрание, където в последните дни протестът традиционно приключва. Както друг път бяха предвождани от хора с тъпани, съпроводени от освирквания и викове „Оставка" и „Мафия".

Същевремено в Нова Загора пристигнаха и участниците в така наречения протестен поход "Орешарски марш", чиято цел е резиденция Евксиноград, край Варна.

В събота стана известно, че председателят на парламента Михаил Миков ще изпълни изискването по правилник и ще свика извънредно заседание на парламента следващата седмица заради президентското вето върху проектозакона за актуализация на бюджета.

По-рано през деня за пореден път се проведе и контрапротестът в защита на кабинета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай